Održana online početna konferencija projekta “Vraćanje okusima kroz društveno poduzetništvo”

EU projekt, Održana online početna

U suradnji s projektnim partnerima, Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Tehnološkim parkom Bjelovar, Moira Laheza je u utorak, 22. prosinca predstavila javnosti EU projekt “Vraćanje okusima kroz društveno poduzetništvo” putem održane online početne konferencije. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a sadržaj ove objave isključiva je odgovornost poduzeća Moira Laheza.

Na početnoj konferenciji projekta koja je održana u online obliku projekt je javnosti predstavio Ivan Srebrenović, voditelj projekta.

Vraćanje okusima kroz društveno poduzetništvo, naziv projekta već govori koji je projektni cilj – pomoći „malim“ poljoprivrednicima od kojih će otkupljivati mlijeko i meso te im na taj način osigurati opstanak i konkurentnost na tržištu te poticati regionalan gospodarski razvoj.

Neizostavan dio navedenog projekta je i uključivanje lokalnih  obiteljskih gospodarstava koji će moći svoje sirovine plasirati u pogone te tako unaprijediti svoje poslovanje kao i razvoj cjelokupne zajednice. Važno je napomenuti i to kako će se potaknuti nova zapošljavanja koja će dodatno doprinijeti razvoju društveno poduzetničkog koncepta poslovanja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – izjavio je voditelj projekta Ivan Srebrenović.

U sklopu projektnih aktivnosti, polaznici edukacija i praktične nastave besplatno će stjecati znanje i vještine potrebne za obavljanje pojedinih poduzetničkih aktivnosti. Imat će i mogućnost besplatnog korištenja prostora i informatičke opreme.

U sklopu Prvog društveno-poduzetničkog inkubatora u Hrvatskoj pokrenut će se i web shop u kojemu će se moći kupiti mliječni i mesnati proizvodi koji su proizvedeni u spomenutim pogonima.

U Prvom društveno-poduzetničkom inkubatoru u edukacijskom dijelu održavat će se edukacije o društvenom poduzetništvu, ponudit će se tri besplatna ureda za društvene poduzetnike i zajednička dvorana za sastanke, a u proizvodnom dijelu bit će pogoni za mini siranu i za preradu mesa. Kroz projekt su osigurana nova radna mjesta upravo u proizvodnim pogonima. Korisnici Prvog društveno poduzetničkog inkubatora u Hrvatskoj imati će mogućnost prikaza praktičnog rada i provedbe društveno poduzetničkih aktivnosti na primjerima rada novo uspostavljenih pogona.

U sklopu Prvog društveno-poduzetničkog inkubatora u Hrvatskoj pokrenut će se i web shop u kojemu će se moći kupiti mliječni i mesni proizvodi koji su napravljeni u spomenutim pogonima.

Zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu izrazio je voditelj projekta Ivan Srebrenović.

Veliko mi je zadovoljstvo biti dio projekta koje se zasniva na uspostavljanju Prvog društvenog inkubatora u Hrvatskoj u sklopu kojega će se pokrenuti mini sirana, pogon za preradu mesa te provoditi edukacijske ali i ostale projektne aktivnosti u okviru promocije i jačanja društvenog poduzetništva u Hrvatskoj. Velike priče, kao što je ova, pogotovo u neizvjesnim vremenima u kojima se nalazimo, daju još veći značaj i važnost cjelokupnom projektu ali i svim članovima projektnog tima  koji vode ovaj veliki projekt tako da ovim putem zahvaljujem osoblju, projektnim partnerima i svima koji sudjeluju u razvoju ove velike priče – zaključio je Ivan Srebrenović.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a sadržaj ove objave isključiva je odgovornost poduzeća Moira Laheza.

hrCroatian