Održana dvodnevna edukacija u sklopu projekta „Vraćanje okusima kroz društveno poduzetništvo“

Održana dvodnevna edukacija

Prva u nizu edukacija, u sklopu projekta „Vraćanje okusima kroz društveno poduzetništvo“ na temu društvenog poduzetništva, održana je 27. i 28. svibnja 2021. godine. Edukativna radionica, pod nazivom „Društveni poduzetnik?“ organizirana je od strane poduzeća Moira Laheza u suradnji s projektnim partnerima Tehnološkim parkom Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Bjelovarskim centrom za razvoj civilnoga društva.

U sklopu edukativne radionice obrađene su teme vezane za oblike poduzetništva, glavne razlike između tradicionalnog i društvenog poduzetništva, glavne karakteristike društvenog poduzetništva, primjere društvenog poduzetništva iz zemlje i svijeta. Tijekom provedbe edukacije polaznici su pod vodstvom voditeljica iz Tehnološkog parka Bjelovar kreirali svoja fiktivna društvena poduzeća te tako na konkretnim primjerima dobili uvid u razvoj i poslovanje društvenih poduzeća.

Posljednjeg dana održavanja edukativnih radionica, polaznicima su uručene potvrde za uspješno sudjelovanje na radionicama.  Projektom su predviđene još tri edukativne radionice u narednom razdoblju.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a sadržaj ove objave isključiva je odgovornost poduzeća Moira Laheza.

hrCroatian